Lausanne Rustdag 1

Ik slaap op een 4 persoonskaner. Dat is onrustiger slapen. Ik word om 7.30 uur wakker. Na een douche ga ik ontbijten met dat wat ik in de rugzak heb, een broodje, een appel en een halve liter melk. Ook vind ik in de keuken van het guesthouse een zak cornflakes. Al met al een redelijk ontbijt. Dan ga ik naar een evangelisch gereformeerde kerk 5 minuten van het guesthouse. Het is een modern wit gebouw aan de rand van een park. Daarna ga ik terug naar mijn kamer en haal mijn schoenen. Ik loop op sandalen en heb de schoenen over mijn schouder als ik naar de wijk Ouchy loop. Ik wil ze afgeven ter reparatie. Maar het adres wat ze mij hebben gegeven is een vervallen schoenwinkel. Ik informeer en er blijkt een oude voormalig schoenmaker te wonen. In de drukte aan de waterkant eet ik een ijsje en ga met de bus terug en breng de schoenen naar mijn kamer. Dan loop ik omhoog naar de kathedraal. Dat is aardig klimmen. Boven gekomen ga ik zitten en maak een schets van kerk en universiteit. Op deze plek was ik 2 jaar geleden toen er een studentenfeest was. Ik ga de kathedraal binnen en laat een stempel in mijn credential zetten en ga dan de kathedraal bekijken. Ik overweeg daarna even de bus te nemen naar het maar ga dan toch lopen. Ik loop door het station om nog wat ingrediënten voor een maaltijd mee te nemen. Op de kamer maak ik een selectie van spullen die ik morgen terug wil sturen naar Nederland. Ik maak mijn eten warm en ga in de tuin zitten eten.