Lausanne Rustdag 2

Als de schoenmaker om 7.30 uur open gaat, ben ik de eerste klant. Ik leg uit dat de hakken moeten worden vervangen. Omdat ik zelf de hakken lever, rekent hij alleen arbeidsloon. Over 2 uur zijn ze klaar. Het is gaan regenen. Ik koop een broodje en melk en ga in de stationshal op een bank zitten ontbijten. Op de afgesproken tijd haal ik de schoenen op en breng ze naar mijn kamer. Vervolgens pak ik de spullen die ik naar huis wil sturen, de tent en het matras en wat ongedragen kleding. Ik doe het in een tas en loop naar het postkantoor. Daar pak ik het in een doos en geef het af bij een loket. Ik ga vervolgens bij het OdT informeren welke musea ik kan bezoeken. Ik krijg antwoord in het Nederlands dat de musea op maandag gesloten zijn. De Nederlandse vrouw geeft me op mijn vraag wat tips om moderne architectuur te bekijken. Ik neem de metro naar het centrum en stap uit bij Lausanne-Flon. Hier is een vervallen deel van het centrum opgeknapt. Oude gebouwen opgeknapt en moderne architectuur er tussen geplaatst. Een goed gelukt stukje stadsvernieuwing. Dan pak ik de metro naar Ouchy. Dit is de wijk aan het meer. Daar staat een Olympisch Museum. De ligging is prachtig. Het gebouw is strak en wit. Het voegt zich mooi op de plek. Dan loop ik richting jachthaven. Bij een Italiaans restaurant ga ik zitten lunchen. Daarna ga ik met de metro naar het centrum. Ik koop wat postkaarten en ga die op een terras zitten schrijven. Tegen 16.00 uur ga ik terug naar mijn kamer. Onderweg haal ik bij de supermarkt nog even wat te eten en fruit voor morgen.