Mens – La Mure

Om 8.00 uur betaal ik de vrouw van de Gite en ga lopen. De route loopt langs de deur dus ik ben meteen op pad. Het is grijs en koud. Met de handen in de zak loop ik de eerste helling op. Ik kijk op de kaart en zie dat het weggetje waarop ik loop rechtstreeks naar St Jean d’ Herans gaat. De route gaat met een omweg over een berg. Ik besluit de weg te blijven volgen. In anderhalf uur ben ik in het dorp. DSC_5173Bij het gemeentehuis haal ik een stempel. Het dorp is klein. Ik loop er snel doorheen. Er volgt een lange afdaling tot bij de rivier. Als ik via een oude smalle brug ben overgestoken gaat het weer omhoog. Inmiddels schijnt de zon. Als ik een aantal haarspeldbochten hoger ben doemen de besneeuwde Alpen op. Vlak voor het gehucht Cognet ga ik op een bank in de zon zitten. Het zicht op de besneeuwde bergen, op de voorgrond de bloesem van de fruitbomen, daaronder de onbevlekte witte koeien koeien vormen samen een prachtig schouwspel. Ik zou hier uren willen zitten. Er volgen nog wat klimkilometers. Tegen 14.00 uur loop ik La Mure binnen. Als ik op een kruising sta te kijken waar ik heen moet, zie ik een echtpaar op een balkon op de vierde verdieping naar me kijken. Ik roep naar boven : Ou est le camping. DSC_5181Het ontluisterende antwoord is dat er geen camping is in La Mure. Toch staat in de gids dat er wel één is. De msn komt naar beneden. Er geven elkaar een hand en praten even. Conclusie is dat ik naar de VVV moet om te zien waar ik kan overnachten. Wederom met een handdruk neem ik afscheid en loop verder de stad in. De volgende tegenvaller is dst de VVV vandaag gesloten is. Als ik langs het Hotel de Ville loop ga ik er binnen. Binnen de kortste keren heb ik drie vrouwen aan de praat over waar ik heen moet gaan. De beste van alles wat geopperd wordt is een chambre tegenover het gemeentehuis. Nadat ik een op een terras wat heb gedronken, blijkt de chambre een hotel te zijn. Ik ga er maar heen en huur een kamer. De eerste keer in een hotel. Als ik ben geïnstalleerd ga ik nog even een pizza halen.

Klik hier voor de foto’s