Rustdag in Mens

Ik slaap tot 9.00 uur. Ik neem de tijd om te ontbijten, yoghurt, fruit en wat stokbrood met Emmentaler. Dan ruim ik mijn rugzak op en doe de was. Rond 11.30 uur ga ik naar het dorp. DSC_5157Het is nog een aardig eind lopen. Het is grijs en koud, geen aangenaam weer. In het centrum is alles dicht tot 15.00 uur. Bij Auberge de Mens ga ik naar binnen om te lunchen, vis met rijst en een glas wijn. Na de lunch loop ik nog even rond in het historische deel van het dorp. Ik stuit op een hek met een bord waarop een hugenotenkruis is afgebeeld. Achter het hek bevindt zich een “Eglise Reformé”. In de gids lees ik dat Mens ook wel “Klein Genève” werd genoemd. DSC_5159Mede dankzij een protestantse hertog was het een protestants militair bastion dat jarenlang de vrede in de regio wist te handhaven. Ik maak wat foto’s en loop verder door de smalle straatjes. Het is koud. Ik doe wat boodschappen en loop terug naar mijn onderkomen. Ik maak een pan met pasta klaar en ga wat zitten schrijven. Daarna is het tijd om te gaan slapen.

Klik hier voor de foto’s