Murote kust – Uwajima

Het ontbijt is weer rijk voorzien van vis, schelpdieren en zeewier. Ik neem afscheid, wordt uitgezwaaid en ga op pad. De voorspelde regen wacht tot 11.30 uur met het waar maken van deze voorspelling. Ik ben dan al 4 uur onderweg. Onder de luifel van een supermarkt maak ik mijn spullen en mijzelf waterproof. Ik loop verder langs een rivier. De stad die volgt maakt een desolate indruk door de regen. Als ik omhoog loop naar een tunnel, haal ik een henro in. Hij heeft het zichtbaar moeilijk. Als ik vraag hoe het gaat, zegt hij goed. Ik loop door. De tunnel is 3,5 km lang. Ik ben dus een tijdje droog. Als ik de tunnel uit kom, begint het minder te regenen. In de periferie van Uwajima pauzeer ik nog een keer. Daarna loop ik nog een uur voordat ik in het centrum ben. Het hotel waar ik slaap staat tegenover het station. Als ik mijn kamer heb betrokken ga ik de jongeman aan de balie vragen om de schoenmaker te bellen. Ik wil de schoenen zo snel mogelijk er heen brengen om zeker te zijn dat ze morgen klaar zijn. Hij belt, de schoenen kunnen gebracht worden. Hij biedt aan om het voor mij te doen, dit voorkomt taalproblemen. Drie uur later kan hij ze weer ophalen. Ik mag ze alleen een dag niet gebruiken. Ik ben blij dat het gefixt is. Ik was al te lang doorgelopen. Ik loop nog even de stad in. Ik ontdek dat de stad zich profileert met stierenvechten. Er is een grote arena. De stieren vechten tegen elkaar. Er komt geen toreador aan te pas. De stier die het eerst met een knie de grond raakt heeft verloren. Terug op mijn kamer, eet en drink ik wat. Dan ga ik slapen.

Klik hier voor de foto’s