Rustdag in Uwajima

Naast het station haal ik wat te ontbijten en wandel vervolgens noordwaarts. Ten noorden van de Sukarivier is een shrine die aan de vruchtbaarheid is gewijd. Dit wordt zichtbaar door houten beelden van fallussen. Ernaast is een museum met oude grafische seksvoorstellingen van diverse culturen over de hele wereld. Ik wandel terug naar het hotel. Ondertussen breekt de lucht open en komt de zon door. Ik krijg van het hotel een fiets te leen. Daarmee ga ik op weg naar het Date museum. De Date clan heeft in de 17e t/m 19e eeuw de stad geregeerd. Het museum bevat de nalatenschap. Het is erg lokaal, met veel oude teksten. Niet ver van het museum ligt het Tenshaen park. Het bestaat uit prachtig aangelegde Japanse tuinen. Ik wandel rond de waterpartijen, die vol zitten met karpers. Na en uurtje in het park neem ik de de fiets en rijd naar de ingang van het kasteel. Het kasteel ligt boven op en berg midden in de stad. Als ik omhoog ben gewandeld, geniet ik een prachtig uitzicht over de stad. De kasteeltoren is 3 lagen hoog. Het heeft een sober interieur. Als ik hem heb beklommen daal ik weer af naar de fiets. Ik toer op mijn gemak naar de haven. Er heerst een industriële sfeer. Geen gezellige plek om te zijn. Bij een convenient store haal ik wat voor de lunch. Terug in het centrum fiets ik door een overdekte winkelstraat. Aangekomen achter het hotel, beklim ik nog een tempelberg. Dan ga ik terug naar het hotel. Ik bestudeer de route voor morgen en vraag de jongen van het hotel een reservering voor mij te regelen.

Klik hier voor de foto’s