Neuchâtel Colombier – La Neuville

Als ik alles, nat van de regen, heb ingepakt, ga ik op pad. Langs de oever van het meer loop ik in anderhalf uur naar het centrum. Daar ontbijt ik in de bar waar ik gisteren ook zat. Daarna haal ik wat te eten en fruit voor onderweg. DSC_5836Ik loop de stad noordwaarts uit en passeer de rode katholieke kerk die in de 19e eeuw is gebouwd. Ik kies de hoger gelegen route maar heb weinig uitzicht. Ik kom door wat voorstadjes. Bij St-Blaise klim ik nog hoger en verlaat het meer van Neuchâtel. De zon is gaan schijnen en het is meteen zo warm dat ik mijn jack uit doe en de pijpen van de broek rits. Er volgt een landschappelijk mooie route. In het dorp Cornaux houd ik lunchpauze op een bank onder de kap voor de entree van de kerk. De zon is te warm om in te zitten. Na de lunch passeer ik nog twee dorpen en bereik dan La Neuville.DSC_5863 Ik loop naar de camping. Bij de receptie, tevens restaurant, staat een bord dat ze dinsdags gesloten zijn. Ik zet mijn tentje op en zie morgen wel. Dan loop ik naar het historisch centrum van La Neuville. Een verassend mooi middeleeuws centrum. Klein maar erg sfeervol. Bij een Italiaan ga ik op het terras zitten en bestel een pizza en een glas wijn. De lucht begint te betrekken. Men voorspelt onweer. Ik loop terug naar mijn tent. Ik ga bij de tent zitten schrijven. Het onweer blijft voorlopig uit.

Klik hier voor de foto’s