Op weg naar St. Bees

De reis
Het is al meer dan een uur licht als ik om 6.18 uur in de bus stap. Als ik eenmaal op het station Apeldoorn in de trein ben gestapt, realiseer ik me dat ik op pad ben. Eenmaal op Schiphol loop ik direct naar de balie van Easyjet. Wat ik al vreesde, gebeurt ook. Gedoe over vorm en afmeting van de rugzak. Ik ontkom er niet aan, hem in te checken a raison van 35 Euro. DSC_0433Bij de gate even wachten tot het toestel arriveert. Na het lezen van de krant zijn we aan de overkant. Om 11.10 uur ploffen we op Manchester Airport neer. Ik sta even te wachten bij een slecht functionerende bagageband. Het treinstation staat in verbinding met het luchthavengebouw. Ik loop naar de kassa en koop een treinkaartje. Ik realiseer me nu dat er een uur tijdverschil is met het vasteland. Ik schrijf vanaf nu UK-time. Om 12.00 uur verlaat de trein het station. In ruim 2 uur ben ik in Carlisle waar ik overstap op een lokale trein naar St Bees. Het is 16.00 uur als ik in een zonovergoten St Bees uit de trein stap. Ik wandel in 20 minuten naar de campingen zet er mijn tentje op. DSC_0437Er is nog een Engelse wandelaar die gelijk met mij aankomt. Nadat ik me heb opgefrist ga ik naar het Seacote hotel waar de wedstrijd Nederland Australie op de tv te zien is. Ondertussen bestel ik wat te eten en te drinken. Na het eten loop ik nog even naar het strand. Het is 20.30 uur ende zon staat nog hoog aan de hemel. Veel dorpelingen zitten over zee uit te kijken. Ondertussen naar hartelust kletsend Ik ga daarna naar de tent.

Klik hier voor de foto’s