Op weg naar St. Bees

Aanleiding en voorbereiding
Het was de Ierse Carl, die ik vorig jaar tussen Samos en Sarria tegenkwam, die me vertelde van “the Coast to Coast walk”. Een route van 320 km door het Lakedistrict en het Peakdistrict naar Yorkshire. Het pad begint aan de Westkust in St. Bees en het eindigt aan de Oostkust in Robin Hood’s Bay. Ik had al meteen het idee om dat pad een keer te gaan lopen. DSC_0401Voordat ik er aan toe kwam heb ik wel steeds 2 dagen in de week een etappe gelopen. Zo heb ik ondertussen het Zuiderzeepad LAW8, het Marskramerpad LAW3 en het Trekvogelpad LAW2 gelopen. Nu is het moment dat ik voldoende tijd kan nemen om het pad, waar Carl van sprak, te gaan lopen. Ik verheug me er op om weer een pad aan een stuk te lopen. De afgelopen weken heb ik me verdiept in de route met de gids “The Coast to Coast Walk”, geschreven door Martin Wainwright. Het was Alfred Wainwright, geen familie van Martin,  die deze route voor het eerst liep en heeft vastgelegd in 1971-1973. Onder Engelse lopers is “the classic high-level walk from Irish Sea to North Sea” één van de populairste langeafstandswandelingen geworden en geldt als alternatief voor het zeer toeristische Hadrianswall pad. DSC_0063Omdat de route door dun bevolkt gebied gaat is het aantal slaapgelegenheden  langs de route beperkt. Ik heb daarom besloten een tentje mee te nemen. Hierdoor ben ik in elk geval vrij om de etappelengtes zelf te kiezen en hoef niet bezorgd te zijn om een slaapplek. Ik zal  zeker ook gebruik maken, als het uitkomt, van een B&B of hotel om te slapen. Het tentje, slaapmat en slaapzak wegen samen ca. 2,5 kilogram. Bij het inpakken van de rugzak streef ik naar een totaalgewicht van 10 à 11 kilogram. Er blijft voldoende capaciteit voor wat kleding, toiletspullen, opladers enz. De voorbereidingen zijn afgerond. Morgen vlieg ik van Amsterdam naar Manchester. Vandaar met de trein naar St Bees. Het avontuur kan beginnen.