Ponte d’ Arbia – San Quirico d’ Orcia

Het is 6.15 uur als ik vertrek. Buiten zie ik de Zwitser ook vertrekken. Naar Bonconvento neem ik de weg ondanks dat het al aardig druk is. Ik heb een uur nodig om dit oude plaatsje te bereiken. Bij een bar in het historisch centrum kom ik de Zwitser weer tegen. Ik neem koffie en een broodje. Dan vertrek ik en loop via de route het dorp uit. Het is nog niet warm als ik aan de eerst klim begin. De klim gaat naar een castello op de top van een berg. Het landschap is prachtig. Ik rust boven even en daal dan weer af. Er wordt veel wijn verbouwd in het stuk dat loop. Het begint al snel warmer te worden. Het gaat op en neer. Ik heb zicht op een stad Montalcio als gedrapeerd rond een bergtop. De route doet deze plaats gelukkig niet aan want dat zou een klim zijn. Ik passeer meerdere prachtige cipressenlanen. Een wijnboer biedt een Pelgrims Break aan, brood, water en een glas Sangiovese. Het is nog rond 10.00 uur dus daar ga ik niet op in. Het is nu echt warm. Ik loop als naar Torrenieri, een nietszeggend plaatsje waar ik de Zwitser weer tref. Op een terras eet ik ijs. Daarna loop ik de laatste 6 kilometer. En ben rond 14.00 uur in San Quirico. De ostello gaat pas om 15.30 uur open. Ik mag mijn rugzak tot zo laat stallen in de bibliotheek en loop het centrum even door. Het is een mooi stadje waarvan de stadsmuur nog redelijk compleet overeind staat. Als ik om 15.30 uur bij de ostello kom is de deur nog op slot. Tilde is binnen en doet de deur voor me open. Daar heeft het meisje later als ik me kom inschrijven commentaar op. Als ik heb gedoucht loop ik even rond en maak een schetsje van een kerk. Terug op de kamer blijkt de gitaarman er ook te zijn. We gaan samen eten bij een restaurant met een pelgrimsmenu.