Quimper – Quéménéven

Om 9.00 uur ben ik klaar om te vertrekken. De instructies van de beheerder zijn gevolgd. Ik loop de stad in om bij de bakker bij de brug te gaan ontbijten. Met twee koffie en twee pain au chocolat heb ik genoeg om te gaan lopen.

Ik volg het riviertje “le Steir” de stad uit en kom bij een bos waarin een kasteel moet staan volgens de kaart. Er is niets van te zien. In het bos haalt een man me in en blijft naast me lopen. Hij is geïnteresseerd en ik vertel hem wat ik doe. We zijn zo in gesprek dat we niet merken dat we stilstaan. Bij een viaduct scheiden zich onze wegen met een Hi5. Na het viaduct loop ik naar de D35 en volg deze een klein stukje. Dan sla ik de landweg naar Kergadou in. Ik volg deze tot ik bij een boer op het erf uitkom.

De onverharde weg die de kaart aangeeft, is door de boer geannexeerd. Er komt een postbode het erf op. Als de post is afgeleverd spreek ik hem aan. Zijn advies is aanbellen en vragen of je mag passeren. Dat doe ik en zo loop ik op een door koeien tot blubber vertrapt weggetje en kom uit in het dorp Garsabic. Ik hoopte op koffie maar in de dorp wordt alleen gewoond, geen winkel of bar te bekennen. Langs de weg loop ik verder en kom bij een spoorwegovergang die ik over ga. Wanneer ik daarna een mooie plek in de berm zie, ga ik daar zitten om te lunchen.

Het weer is goed. Zonnig en 23 graden. Na wat app-contact met Mariette over het verslag loop ik verder over de lege landwegen. Rond 15.30 uur bereik ik het dorp Quéménéven. Ik loop naar de bar maar daar is geen teken van leven te bekennen. De bakker is definitief gesloten. Wat een treurig dorp is dit. Uiteindelijk bel ik het nummer dat Booking geeft bij de verhuurder.

Ik krijg een vrouw aan de telefoon die zegt dat haar man thuis is en dat ik aan de voordeur moet aanbellen. Hij doet inderdaad open en brengt me naar de kamer onder de kap. Ik vraag hem meteen of ik ook kan eten want in dit dorp kan ik niets krijgen. De vrouw stemt toe als ik er voor wil betalen. Ik vind dat normaal en dus krijg ik, als de vrouw terug is van haar werk, om 20.00 uur een uitgebreide vismaaltijd. Toast met tonijn, kreeftensoep, gekookte garnalen en salade, tonijnsalde en als dessert fruitcompote met yoghurt met slagroom en dan nog een beker digestive-thee. Morgen om 8.00 uur kan ik een ontbijt krijgen.