Dag in Quimper

Nadat ik ben opgestaan, blijf ik op de kamer om foto’s te selecteren en te plaatsen in Dropbox. Daarna loop ik de stad in en zie bij de kathedraal de mensen naar binnen gaan. Ik wil ook naar binnen. Er blijkt dat er een mis zal worden opgedragen met aansluitend de Eucharistieviering. Het geheel duurt anderhalf uur. Het was mooi om de grote kathedraal in functie te zien, hij zat helemaal vol.

Na afloop ga ik naar een klein restaurant en bestel als lunch een bord mosselen met frites. Onder het eten bedenk ik hoe ik verder wil lopen. Het dessert is pruimengebak, de specialiteit van het huis. Ik loop vervolgens terug naar de kamer. Daar besteed ik tijd aan het selecteren en reserveren 3 slaapadressen. Wanneer dat allemaal is gebeurd, ga ik naar het museum.

Er is een expositie van een Bretonse schilder uit de 30er jaren Pierre de Bellay. De vaste collectie bevat oude meesters o.a. uit Nederland. Het museumgebouw is achter de historische gevel helemaal nieuw gebouwd. Daarbij heeft het een heel ruimtelijk interieur gekregen met video en licht door het dak. Als ik het na anderhalf uur heb gezien, ga ik terug naar mijn kamer. Ik bel met de dochters, met Marleen heb ik contact en Maaike belt later terug. Vervolgens ga ik aan de overkant van de straat in een PMU bar wat drinken. Dan belt Mariette. Ze heeft het zonnige weer in de tuin benut met de buitenkant van de ramen te wassen en in de tuin te werken.

Ik loop daarna weer de stad in om te gaan avondeten. Ik heb gereserveerd bij La Grange. Helaas is mijn reservering niet terug te vinden. Vanwege de zondag is er weinig anders open in de stad. Ik loop maar weer naar restaurant Finistère en ga op het terras zitten en kijk over het plein naar de kathedraal. Ik bestel een pasta en wijn. Daarna loop ik door de lege stad terug naar mijn kamer.