Rosporden – Quimper

Vanwege het weekend is het ontbijt om 8.30 uur. Daarna ga ik op pad. Nog even bij de Intermarché wat melk gekocht en daarna de stad uit. Door een groengebied kom ik bij een watertoren volgehangen met gsm-apperatuur.

Ik volg de landweg tot ik in het dorp Elliant ben. In de eerste bar die ik tegen kom drink ik koffie. Door het kleine centrum, waar ook een bar is, loop ik langs de kerk en het dorp weer uit. Via een C-weg (Communale) loop ik een lange tijd tot ik rond 12.30 uur op een muurtje bij een boerderij ga zitten om te lunchen.

Na de lunch wil ik even Mariette bellen maar die neemt niet op. Dan loop ik verder door de glooiende landerijen. Bij Ergué-Gabéric kom ik weer op de GPS-route waar ik eerder al op liep. Rond 16.00 uur bereik ik Quimper. Op dat moment gaat het regenen. Ik loop nog een uur door industrie, langs een riviertje en langs het stationsemplacement. Bij de Cathédral kom ik in het historisch centrum. Er heerst een gezellige drukte. Er staat zelfs een man met twee ezels waarmee hij kinderen rond laat rijden in het drukke centrum. Aan het eind van het hoofdstraat bereik ik mijn onderkomen voor vandaag en morgen.

Met een code op de voordeur en een code voor de sleutel om het appartement in te komen, ben ik binnen. Ik ga meteen douchen en daarna zoek ik een bar op om een biertje te drinken. Al bezig zijnde op mijn mobiel blijkt deze, ook door het navigeren de hele dag, leeg te zijn geraakt. Ik ga hem in het appartement opladen. Daardoor ben ik te laat voor het door de bar-mevrouw aanbevolen restaurant. Het is er inmiddels vol.

Ik loop naar de Cathédral Saint-Corentin (3e van de 7 heiligen) die ik morgen ga bezoeken. Nu ga ik er tegenover een Pizza Napolitana eten. Na het eten loop ik terug naar mijn appartement en ga mijn verslag schrijven.