Pont-Aven – Rosporden

Het is 8.00 uur als ik de deur van het appartement van Yann en Valerie achter me dicht doe en de sleutel van het appartement in de postbox stop. Ik moet even zoeken naar de route, ik blijk er onder te staan.

De route volgt een oude spoorbaan en ik sta onder het viaduct waar hij over gaat. Ik loop even terug en kom zo op het spoor. Door een bosgebied kom ik in het dorp Nizon. Er is drukte rond de lagere school met ouders die kinderen brengen. In het centrum van het dorp staat een oude kerk met daarvoor een bijzonder kruis. Ik maak een foto en loop het dorp uit.

Via lege landwegen loop ik in ruim drie uur naar Melgven. In de bar in het centrum tegenover de kerk pauzeer ik met koffie. Wanneer ik de bar verlaat, zie ik dat de kerk open is. Ik ga er binnen kijken en maak een foto. Daarna loop ik het dorp uit en ga wederom via lege landwegen richting Rosporden. Vlak voor ik in de stad ben, kom ik langs een oude kerk. Hij is niet open. Ik maak een foto en loop door. In het centrum van Rosporden ga ik bij La Vieille Auberge naar binnen. Het is er druk en al snel zit ik bij een aantal leeftijdgenoten aan tafel op verzoek van een oorspronkelijke Engelsman. Het maakt indruk als ik zeg dat ik de Tro Breizh loop.

Dan vertrek ik naar het hotel bij het station. Ik kan om 16.00 uur inchecken in hotel ” La Voile Rouge”. De kamer is op de 1e verdieping en kijkt uit op het station. In het restaurant van het hotel bestel ik een visgerecht, mijn eerste, terwijl ik had gedacht in Bretagne veel vis te kunnen eten.