Quimperlé – Pont-Aven

Na het ontbijt loop ik naar de benedenstad en ga nog een koffie drinken. Van de 11e eeuwse abdijkerk maak ik nog een foto en loop dan omhoog de stad uit. Het is de één na de andere grote Centre Commercial. Als ik me daar doorheen geworsteld heb, volgen er vele bedrijfsterreinen. Pas nadat ik de snelweg voorbij ben wordt het wat minder.

Ik heb al meer dan een uur gelopen als ik even bijkom in Baye. In dit dorp is een bar waar ik koffie drink. Daarna loop ik een stuk langs de D783. Ik sta op de kaart te kijken bij een weggetje dat op de hoofdweg uitkomt. Dan stopt er een rechts bestuurde landrover (Engels dus). De vrouw achter het stuur spreekt me in het Engels aan. Ze heeft hier een huis en heeft wat suggesties voor looproutes. Ze biedt zelfs aan om me met de auto verder te brengen. Dat wil ik niet, maar haar route suggesties volg ik wel op.

Zo loop ik even later over smalle lege landwegen. Via een aangegeven fietsroute loop ik vervolgens naar Riec-sur-Bélon. In het centrum is een PMU-Bar waar ik binnen ga. Ik lunch uit de rugzak en drink er een bier bij. Daarna zoek ik de route weer op en loop door velden en bossen en kom onderweg een paar groepjes fietsers tegen. Rond 15.00 uur ben ik in Pont-Aven.

Via de telefoon krijg ik van de eigenaar de nodige aanwijzingen om binnen te komen. Als dat is gelukt, neem ik even rust en daarna een douche. Wanneer ik vervolgens het plaatsje in ga, ben ik verrast. Het is een druk bezocht kunstenaarsstadje. Er zijn even veel galeries als winkels. De lucht is onstabiel. Het onweert een beetje en er vallen wat druppels. Toch zijn de straatjes vol met parapludragende bezoekers. Aan het eind van het plaatsje is een haventje. Ik loop er heen en zie een rondvaartboot wat mensen terugbrengen.

Om 18.30 uur ga ik op zoek naar een eetgelegenheid en kom bij de brug over de Aven bij een Gaufre restaurantje. Ik bestel Bretonse Gaufre. Dit zijn geroosterde wafels met een ragout van uien, champignons en ei, met daarop camembert en het geheel in de boven gebakken. Na het eten loop ik terug naar mijn onderkomen (zie foto).