Hennebont – Quimperlé

Het ontbijtbuffet wordt al door werkenden bezocht als ik beneden kom. Ik neem mijn gebruikelijk ontbijt, yoghurt met muesli en fruit en drink koffie. Voor 8.00 uur ben ik klaar voor vertrek.

Het weer is niet geweldig als ik langs de rivier Le Blavet naar het stadscentrum van Hennebont loop. De boten liggen in een rij afgemeerd. De brug over de rivier in het centrum loop ik voorbij. Bij de historische stadsmuur is een voetbrug die naar een stadsdeel gaat dat tegen de helling van de rivierbedding ligt. Ik klim er omhoog. Halverwege doe ik mijn fleece uit. Van het klimmen wordt het snel te warm. Boven gekomen loop ik de bebouwing uit. Dit deel van de route kan ik de GPS gebruiken. Ik passeer een chateau en daarna volg ik een veldweg. Uiteindelijk bereik ik de D26 die ik volg naar Pont Scorff.

In dit charmante plaatsje ga ik een kerk binnen. Bij het orgel hangt een grote boog die fel wordt aangeschenen. Dan ga ik bij een kleine bar koffie drinken. Vervolgens maak ik bij de brug wat foto’s en loop dan weer verder. Ik moet nog 12 km lopen voordat ik Quimperlé bereik. De GPS maakt grote omwegen om de D-wegen te mijden. Er is zo weinig verkeer dat ik toch liever de kortere routes kies. Alle tegemoetkomende automobilisten wijken ruim uit als ze mij passeren. Wanneer ik even pauzeer in de berm, belt Mariette vanuit Amsterdam. Daarna loop ik verder en tegen 15.00 uur bereik ik Quimperlé. Het hotel ligt aan de rand van een bedrijventerrein.

Bij de ingang van het hotel lees ik dat de receptie pas om 17.00 uur open gaat. Een aardig stel ziet me staan en biedt aan om mij mee te nemen met de auto naar het centrum. Dat aanbod neem ik graag aan. Ik kijk rond in de benedenstad. De rivier L’Isole stroomt dwars door de stad. Dat bepaalt het beeld van de dit deel van de stad. Van de bovenstad maak ik op afstand wat foto’s. Dan loop ik de 2 km terug naar het hotel. De Aldi zit tegenover het hotel zodat ik daar een pastasalade kan kopen. De vrouw van het hotel is gearriveerd. Ik krijg een grote gezinskamer met 5 bedden. Even later sta ik onder de douche en daarna schrijf ik mijn verslag.