Minio Bihan – Hennebont

Met Pauline heb ik om 7.30 uur afgesproken voor het ontbijt. Ze komt het op de kamer brengen. Het ziet er weer verzorgd uit. Om 8.00 uur ga ik naar het woongedeelte om af te rekenen met de pinpas. Ik vraag of ik een foto mag maken. Samen met haar man poseren ze voor het huis.

Via de D33 loop ik in anderhalf uur naar Landévan. De D33 is de verbindingsweg tussen Pluvigner en Landévan en er gaat veel verkeer over. Er is geen alternatief. Af en toe moet ik in de berm springen. In Landévan is de bar tegenover de Kerk. Het is er al druk als ik binnen kom en een Grandcafé bestel. Na een half uur vertrek ik en loop langs de Mairie het dorp uit. Ik blijf onafgebroken op de D765 lopen, soms door bossen en soms door glooiende akkers. Bij de weggetjes naar erven, hoeves en gehuchten staan bordjes met namen die met ‘ker’ beginnen bv. Kerfetan, Kerguistenen, Kerzauz, Kerjoan, enz. Deze aanduiding stamt uit de Keltische tijd en is een aanduiding van plaats of plek. Voordat ik het dorp Branderion bereik begint het te regenen.

In een bushokje schuil ik even en controleer de regenhoes van de rugzak. In het centrum van Branderion kom ik bij de bar. Helaas is deze definitief gesloten. Ik vraag een vrouw die onder de parapluie voorbij komt of er een andere bar of restaurant open is. Dat blijkt niet het geval. Er zit niet anders op dan door te lopen. Ik passeer nog een kerk die open is. Als ik er binnen stap gaat het licht aan. Twee Heiligen worden aangelicht. Er ligt informatie op een tafel voor de pelgrim naar Santiago, niets over de Tro Bretzh. Dan verlaat ik het dorp en loop verder. Ik loop het dorp uit, het wordt het weer droog. In Hennebont aangekomen, moet ik een forse schil van bedrijven door.

Tegen 14.30 uur ben ik bij het Ibis Budget Hotel. De vrouw achter de balie controleert mijn aanmelding met Booking en geeft me een kamer op de 2e verdieping. Nadat ik een douche heb genomen, ga ik op de telefoon voor de komende vier nachten slaapplaatsen reserveren. Dan zal ik in Quimper zijn. Rond 18.00 uur ga ik aan de vrouw van de balie vragen om een maaltijd. Ik kan uit vier soorten kiezen en neem de Risotto met zeevruchten en als dessert chocolade mousse. Ik drink er een blikje fris bij. Ik lees nog even tot mijn ogen dicht vallen.