Auray – Minio Bihan

Ik ontbijt om 8.00 uur in het hotel. Daarna loop ik naar de naastgelegen Lidl en haal melk en brood voor onderweg. Rond 8.45 uur ga ik op pad. Eerst nog wat bedrijven en dan abrupt een bos in.

Het bospad komt uit bij een buitenwijk. Ik loop er door en kom uit bij een spoorlijn waar ik via een tunneltje onderdoor loop. Vervolgens passeer ik een grote privéschool College Saint Guildas. Daarna kom ik op een verkeersweg D768. Eerst is er nog een rudimentair trottoir. Als dat ook verdwijnt en ik langs de verkeersweg moet lopen kijk ik op de kaart naar een alternatief. Ik verlaat de verkeersweg en loop naar het gehucht Kerioué.

Het begint te onweren. Als ik even later richting Brech ga lopen begint het te regenen. Onder een boom doe ik de regenhoes om de rugzak. Terwijl ik er mee bezig ben stopt er een politieauto naast me. Door het open raampje hoor ik de diender zeggen: “Ça va?” Ik wijs met een hand omhoog en zeg: “la pluie”. “Ç’est Bretagne” is zijn antwoord en hij rijdt weg. Ik kom vervolgens in de deftige buitenwijk van Brech. Ik zie af van het centrum omdat het te ver de verkeerde kant op is. Ik loop de bebouwing uit en passeer de kapel van Saint Clément die helaas niet open is. Via het gehucht met de typisch Bretonse naam Kerbigued Ihuel kom ik bij een spoorlijn. Ik neem de weg naar de D19.

Bij een oud kruis in de berm pauzeer ik om te lunchen. Rond het kruis groeien Mariette Klokjes. Na de lunch via de D19 richting Kerguestin. Even ervoor sla ik af en via nog een paar gehuchten naar de D33 en sla 100 meter linksaf. Dan heb ik de Chambre d’Hôte bereikt.

Een jonge vrouw komt me begroeten. Ze brengt me naar de kamer. Ik vraag wat te drinken. Nadat ik heb gedoucht komt ze me een bier brengen. Wanneer ik het lege glas terugbreng, geeft ze mij via whatsap de site waarop Chambres d’Hôtes en Gites te vinden zijn. Op de kamer ga ik schrijven en bel met Mariette. Om 19.15 uur komt Pauline van de Chambre met een fantastische salade binnen die ze voor mij gemaakt heeft. Met een toetje van yoghurt met vruchtencompôte en rode wijn er bij, is het een feestmaal!