Vannes – Auray

In de stilte van de zondagochtend vertrek ik om 7.30 uur uit het F1 Hotel. Ik loop over het fietspad naar de uitvalsweg die de snelweg over gaat en een heel stuk door een vrij nieuw bedrijventerrein gaat. Een half uur later heb ik de stad echt achter me gelaten.

Na een rotonde (giratoire) volg ik de D19. Deze weg wordt ook de Route van Sainte Anna genoemd omdat ze richting de Abdij van Saint Anna d’Auray gaat. Ik had er willen overnachten. Toen ik gisteren belde waren de zusters te druk met een manifestatie voor vandaag; ik kreeg geen slaapplaats. Ik passeer een oud kerkje Notre Dame de Beléan. Daarna volgt op een kruising de crèperie “Le Temps d’une Crêpe”. Ik blijf de D19 volgen door een bijna Nederlands Landschap.

Uiteindelijk kom ik uit in Meriadec. Er staat in het dorp een kerk. Dan is er dus ook een Bar. Ik ga er binnen en bestel 2 keer koffie. De bar is hier een soort buurthuis voor de dorpelingen. Men komt even binnen, drukt elkaar de hand, maakt een praatje, drinkt een glas en gaat weer. Ik loop het dorp uit en ga door bosgebied naar Plunaret. In deze plaats is het ook druk in de bar. Ik ga er even bij zitten met een biertje en geef een aantal mensen een hand. Daarna loop ik door naar Auray aan de overkant van de rivier de Auray.

In deze grotere stad heerst in het centrum zondagsrust. Ik loop door het centrum en ga dan de stad weer uit in westelijke richting. Snel bereik ik een groot bedrijfsterrein met aan de rand het B&B Hotel. Ik vind de ingang en sta dan tegenover apparaten die alleen reageren op codes. Ik ken geen codes en druk op de knop “assistentie”. Een vrouwenstem vertelt me stap voor stap wat ik moet doen. Uiteindelijk lukt het niet, maar nadat de vrouw de manager heeft gesproken, krijg ik toch de code voor de kamer. Eenmaal in de kamer, die prima is, neem ik een douche. Omdat er geen andere keus is ga ik bij McDonald’s eten. Tot mijn vreugde is er Heineken bier!