Ribadeo La Caridad

Zonder het gerommel om me heen word ik wakker. Ik blijf nog even liggen om van de stilte te genieten. In de bar van het hotel neem ik een ontbijt. Het loopt tegen 8.00 uur als ik vertrek. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOver de 600 meter lange brug over de rivier de Eo verlaat ik Galicië en loop Asturië binnen. Door de maisvelden kom ik bij het Playa de Penarredonda. Geheel onverwacht staat daar op een eenzame plek een bar. Daar kan ik niet aan voorbij lopen. Op het terrasje met uitzicht over de baai en het strand drink ik koffie. Ik maak een foto met de telefoon en zet die op facebook. Ik loop verder via Villamil naar Tapia de Casariego. Deze plaats ligt op een vooruitgeschoven hoogte aan zee. Ik loop naar het oude haventje dat er schilderachtig uitziet. Op een terras aan de haven drink ik wat. Het is verleidelijk om hier te blijven, maar ik besluit verder te lopen. Ik had bedacht vandaag 20 km te lopen naar Porcia. In mijn gedachten is daar een slaapgelegenheid. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAls ik er na anderhalf uur lopen aankom kijk ik in de gids en zie dat er helemaal niets is. Ik weet niet waar ik de gedachte vandaan heb, maar hij klopt niet. Het enige wat rest is 8 km  doorlopen naar La Caridad. Het is prima weer om te lopen. De zon schijnt en er staat een windje vanuit zee. Als ik in La Caridad aankom blijkt er een nagenoeg nieuwe herberg te zijn en niet druk. Het stadje is minder charmant. Ik ga op het plein wat drinken en mijn verslag schrijven. Plotseling komt een busje met geluidsapparatuur op het plein. In weinig tijd staat alles op zin plek en zijn muzikanten het geluid aan het testen. Ik vraag de barjuffrouw wat er gaat gebeuren. Vanaf 22.30 uur zal er een folkloristisch fiësta met muziek en dans plaatsvinden. Jammer dat de herberg om 22.00 uur sluit. Bij een restaurant v raag ik hoe laat ik kan eten. Om 21.30 uur is het antwoord. Ik leg uit dat het te laat is i.v.m. de sluitingstijd van de herberg. Ik mag een half uur eerder komen. Vervolgens krijg ik een 3 gangen menu. Op tijd ben ik bij de herberg. Ik tref er een jongen en een meisje die nog buiten zitten. Ze praten Duits. Hij komt uit Kazachstan maar is voor studie naar Duitsland gegaan. Het is een gezellige prater.

Klik hier voor meer foto’s.