La Caridad Luarca

Vannacht om 2.30 uur werd ik wakker van een gepraat en gestommel. Eerst dacht ik aan een paar vroege lopers. Dat was niet zo. Er was een jongen niet goed geworden. Hoe en wat weet ik niet maar toen ik keek lag hij in de keuken op de grond. Men had een deken over hem heen gelegd en er was al een arts bij gehaald. OLYMPUS DIGITAL CAMERADeze stelde vrij snel vast dat de jongen naar het ziekenhuis moest. Even later stond de ambulance voor de deur en werd hij afgevoerd. Iedereen gaat weer naar bed en probeert weer te slapen. Tegen 6.30 uur zijn de vroege lopers al weer doende. Als ik klaar ben met de ochtendhandelingen loop ik naar een bar om te ontbijten. Als ik een fruitkraam voorbij kom koop ik fruit voor onderweg. Het is 8.15 uur als ik het dorp uit ga. In 2 uur loop ik naar Navia. Deze plaats ligt aan een rivier en ik verheugde me al op koffie op een terras aan het water. Navia heeft echter de rivieroevers als industrieterrein ingericht o.a. met werven. Dat wordt dus koffie op een terras langs de straat. Het oude centrum ligt op een hoogte. Als ik de kerk ben gepasseerd loop ik het dorp weer uit. De volgende anderhalf uur brengt me in Piñera. Dit had een overnachtingsplaats kunnen zijn. Er is een herberg in een oude school die langs de weg staat. OLYMPUS DIGITAL CAMERAMaar de plek staat me niet aan. Ik besluit de ca. 15 km verder te lopen naar Luarca. Daar is geen herberg maar de plaats is groot genoeg om onderkomen te hebben. Een groot deel van het traject loop ik langs de weg. Bij een rotonde is een soort chauffeurscafé waar ik lunch met een bocadillo. Dan gaat het weer verder. Als ik op een bepaald punt de route wil volgen vind ik hem niet. Dan maar weer langs de weg. Na nog eens anderhalf uur ben ik in Villuir. Na wederom een bar als rustplaats vind ik de route en verlaat de weg. Op mijn gemak loop ik de laatste kilometers naar Luarca. De route gaat langs de rand van de kloof waar de stad in ligt. Ik kijk er mooi van bovenaf op. Na een stevige afdaling, sta ik in dit aardige stadje. Het is 16.00 uur en het toeristenbureau gaat juist open. Ik krijg een lijst met onderkomens. Op advies van de jongedame achter de balie ga ik naar Pension Modern. Op de eerste verdieping van een historisch pand in het centrum tref ik een oude dame. Zij bezit de etage waar de sfeer van oude chique vanaf straalt. Daar boek ik meteen een kamer voor 2 nachten. Na het douchen en een siësta loop ik het stadje in. Op een plein is een festiviteit voor kinderen aan de gang. Bij de haven is het gezellig druk. Ik drink wat en loop nog wat rond. Het bevalt me hier wel. Bij de haven eet ik gamba’s en calamaris op het terras van een visrestaurant. Tegen 23.00 uur loop ik terug. Niet ver van het pension staan twee podia op een plein tegenover elkaar opgesteld. Hier begint de muziek nu. Het gaat door tot 6.00 uur in de ochtend. Op mijn kamer kan ik er van meegenieten.

Klik hier voor de foto’s.