Rustdag in Mugi

Vandaag neem ik een dag om uit te rusten na 10 dagen lopen. Ik kijk vanuit mijn kamer hoe de zon over de berg klimt. Meteen is de warmte te voelen. Ik ga in de zon mijn verhaal zitten schrijven. Als dat klaar en weggestuurd is, schrijf ik wat ansichtkaarten. Om 11.00 uur wandel ik op mijn gemak naar het dorp om de kaarten te posten. Ik kijk wat rond in het dorp. Er is niet veel te beleven. Bij de haven is het stil. Alles ziet er wat armoedig uit. Als ik weer terug ben op mijn kamer is het 12,30 uur. Na de lunch lees ik wat en verken de route van morgen. Er volgt een gedeelte met weinig overnachtingsmogelijkheden, dus moet ik even puzzelen. Aan het eind van de middag ga ik in bad (ofuro). Dit gebruik is vooral ter ontspanning. Bij wederom een heerlijke vis maaltijd, ontmoet ik een man van 81 uit Tokyo, die op een Harley Davidson rondrijdt. Ik krijg een glas bier van hem. Hij spreekt geen Engels, toch hebben we een soort van gesprek. Na de maaltijd sluit ik de luiken.

Klik hier voor meer foto’s