Rustdag in Nakamura

Vandaag verken ik Nakamura op de fiets. Mijn onderkomen bevindt zich in het oude deel van de stad. Over de dijk langs de Shimanto rivier fiets ik naar het nieuwe deel. Daar ga ik op het stationsplein op een bank zitten. Ik kijk het komen en gaan aan. Een ouder Frans echtpaar probeert wijs te worden uit de informatie op de borden. Een taxichauffeur schiet te hulp. Ik fiets verder naar de touristinfo. Daar weten ze alleen te vertellen wat ik al weet. Op mijn vraag waar ik musea kan vinden is het antwoord: die zijn er niet. Bij een “convenientstore” haal ik ingrediënten voor een verlaat ontbijt, met koffie. Vervolgens ga ik de hoofdstraat in. Bij een groot warenhuis ga ik naar binnen en kijk er rond. Er is een enorme afdeling games en dvd’s. Ik ben snel uitgekeken en fiets terug naar het oude deel van de stad en breng een bezoek aan de Ichijo Shrine. Deze ligt op een heuvel waardoor mooi zicht op de stad. Op een bank in de zon geef ik me over aan mijn gedachten. Ik besluit een schets te maken van de hoofdtempel. Daarna pak ik de fiets en rijd de stad uit naar een bijzonderheid, waar de vrouw van het hotel me op wees. Het is een serie waterraderen, die dienst deed bij de watervoorziening van 4 steden. Het idee is al in de feodale tijd ontstaan. Ik bekijk het, maak wat foto’s en fiets terug. In het hotel bestudeer ik de route van morgen. Ik vraag de hotel-mevrouw om een slaapadres te reserveren. Op tv zie ik de weersvoorspelling. Morgen regent het.

Klik hier voor de foto’s