Rustdag in Solothurn

De ontbijtzaal zit vol als ik beneden kom. Phillip helpt bedienen. Ik heb een paar keer met hem in de verblijfsruimte gezeten. Hij doet hier een soort vervangende dienstplicht. In Zwitserland bestaat de dienstplicht van één jaar nog. Na het ontbijt loop ik naar de Stadkirche. Ik ga er van uit dat daar met Pinksteren wel wat zal gebeuren. Ik ben vroeg dus ga ik op een bank in de zon zitten.20160512_175054 Het blijft stil. Ik loop terug naar de Jeugdherberg en spreek met de vrouw achter de balie. Na wat internet-onderzoek wordt ik verwezen naar de Spital Kapelle. Ik loop er naar toe. Ik krijg niet alles mee van de dienst omdat het in het Switserdüts gaat. Als ik weer terugloop naar het centrum passeer ik een groot bedrijfspand. Mijn oog valt op een affiche over muziek. Als ik sta te kijken spreekt een man me aan. Over 2 minuten begint een matinee met een klarinetconcert. Het is gratis dus denk ik niet lang na en ga naar binnen. Vervolgens verschijnen 10 jongelui op het podium met allemaal verschillende soorten klarinetten. Ze brengen diverse stukken ten gehore. Na een uur is het afgelopen. DSC_6059Ik loop verder en ga naar mijn kamer. Als ik even later naar de verblijfsruimte ga en de tv aanzet, ben ik getuige van de Formule 1 race in Spanje en zie Max Verstappen zijn eerste overwinning behalen. Daarna loop ik de stad in. De zon schijnt en het is druk. Ik maak wat foto’s en schets wat. Terug in de herberg heb ik een kamergenoot. Hij komt uit Mainz en loopt van Basel naar het meer van Genève, een deel van de Via Francigena. We wisselen wat ervaringen uit. Daarna ga ik mijn maaltijd klaar maken. Na het eten werk ik mijn verslag bij en zet het in dropbox, evenals de foto’s.

Klik hier voor de foto’s