Rustdag in Veroli

Vandaag is mijn eerste rustdag op deze tocht, wat inhoud dat er niet te vroeg wordt opgestaan en dat sokken, T-shirt en ondergoed worden gewassen.

Veroli is een aardig oud stadje boven op een berg. Het is ontstaan rond de 12e eeuw en het bevat zo’n 14 kerken, waarvan de Dom de voornaamste is. Het bevat meer dan 100 relikwieën. Tijdens een ochtendwandeling zie ik dat er vandaag rond de Dom een markt wordt gehouden. Het is er druk bij de kramen waar fruit, groente en plantgoed worden verkocht. Na wat rondkijken loop ik terug naar mijn kamer. Wederom blijkt het niet mogelijk om mijn camera en telefoon aan elkaar te verbinden. Ik besluit het niet meer te willen en verder met de telefoon te gaan fotograferen. In de middag ga ik naar het plein voor Dom terug. Met een wijntje en mijn schetsboekje ga ik onder de arcade zitten. Mijn zicht is op de zijkant van de Dom. Er ontstaat een eerste schetsje. Op terugweg naar mijn onderkomen foerageer ik nog even voor morgen bij een super.

Op de kamer worden nog wat reacties op de site beantwoord en ondertussen geluisterd naar muziek via YouTube op tv. Rond 19.30 uur wordt er gegeten bij een pizzeria in de buurt, niet culinair maar gewoon lekker. Terug op de kamer maak ik de spullen voor morgen klaar. Na de rustdag heb ik weer zin om morgen te lopen.