Rustdag in Zürich

De eerste actie vandaag is een schoenmaker zoeken om de hakken van mijn schoenen te laten vervangen. Als ik via internet er één heb gevonden, bel ik om te vragen of hij dat vandaag kan doen. Na ruggespraak is het mogelijk. Ik pak de schoenen en de reservehakken en stap in de tram. Even later sta ik bij de schoenmaker en hij stelt meteen vast dat de meegenomen hakken niet passen. Als hij een lade open trekt, zitten daar een veelheid aan hakken in. Daar zit de goede bij.DSC_6255 Om 16.00 uur kan ik de schoenen ophalen. Ik loop naar de rivier. Alles ziet er met de zon er op kleuriger uit. Op een bank zittend in de zon maak ik een schetsje. Dan ga ik terug naar de herberg voor de lunch. Tegen 14.00 uur ga ik weer naar de stad en bezoek de Grossmünster. In deze kerk heeft Zwingli gepreekt. Hij was aanhanger van de opvattingen van Luther. Zijn ideeën vonden zodanig weerklank bij de bevolking en de stadsbestuurders dat het in 1522 leidde tot de Reformatie. Zürich was daarmee voorloper. Tegen 16.00 uur ga ik bij de schoenmaker mijn schoenen ophalen. Vervolgens ga ik naar de herberg. Ik ga met een biertje in de patio in de zon zitten lezen. Ik zit er alleen tot er een gezelschap vanuit een aparte zaal de patio betreedt. Het was me al opgevallen dat er ballonnen waren opgehangen. Naar nu blijkt, is dat vanwege een 50 jarig bestaan van de herberg. Al snel zit ik met meerdere mensen aan tafel. Eerst met een echtpaar dat tegenover me gaat zitten. Het is een jurist met zijn vrouw. DSC_6277Als ik aan de praat ben over mijn tocht schuift er naast me een man aan. Na wat praten blijkt hij architect te zijn. Als er hapjes worden gebracht zeg ik dat ik niet tot de genodigden behoor. De jurist zorgt ervoor dat ik toch meedeel in de hapjes. De architect is helemaal verbaasd over mijn loopactiviteit. Hij roept steeds “niet normaal”. Als deze drie zich in het receptiegedoe storten kom ik naast een man te zitten die Nederlands spreekt. Hij is Nederlander en blijkt vertegenwoordiger van de internationale organisatie van jeugdherbergen te zijn. De vrouw die tegenover hem zit is ook architect. Ze heeft het plan voor de herberg ooit gemaakt. Ze is getrouwd met en Nederlander. Ze verstaat het zelfs een beetje. We kletsen wat over het vak. Het lijkt wel of ik receptie houd. Ik geef aan iedereen mijn website-adres en geef iedereen een hand. Ik ga mijn eten klaar maken. Na het eten schrijf ik mijn verslag.

Klik hier voor de foto’s