Rustdag in Zürich

Een aantal kamergenoten gaan mij voor in de douche. Als ik wil douchen is er alleen nog koud water. Mijn plan was om 2 nachten te blijven maar ik ga weg. Ik zoek en vind aan de rand van de stad een jeugdherberg. Ik pak in en loop in een uur naar de herberg. Zo mooi het weer gisteren was zo slecht is het nu.DSC_6202 Het regent en het is koud. Om 11.00 uur heb ik een nieuwe kamer. In de ruime gezellige lounge ga ik wat zitten schrijven. Na de lunch pak ik de tram en ga naar het centrum. In het station is een VVV. Ik loop er heen. Het is er erg druk. Ik pak een stadsplattegrond met een aanbevolen stadswandeling en ga de route lopen. Zürich is ontstaan op de oevers van de Limmat daar waar deze uit de Zürichsee stroomt. Ik loop eerst door het oostelijke deel. Als ik koffie zit te drinken bij Starbucks regent het hard. Ik wacht de bui af en ga dan verder. Via de Grosse Münster loop ik naar de Opera. Dit is een gebouw als de Opera van Parijs. DSC_6223Langs de oevers van het meer loop ik naar een brug waarmee ik in de westkant van de stad kom. Ik ga naar de Frauen Münster. Sinds kerst 1685 hielden de Hugenoten hier hun erediensten. Zürich had onder invloed van Zwingli al in 1522 tot de reformatie besloten. Er was dus een welwillend klimaat om de vluchtelingen op te vangen. Ze werden geholpen om verder te vluchten naar Schaffhausen. De kerk is ook om de ramen interessant. In de 70er jaren heeft Marc Chagal een aantal ramen ontworpen met Bijbelse taferelen. Als ik de kerk verlaat loop ik door de oude straatjes naar het eind van de route. Ondanks het slechte weer was het een mooie stadswandeling. Ik stap op de tram en ga terug naar de herberg.

Klik hier voor de foto’s