Ruvo di Puglia-Bitonto

Na het ontbijt in een bar lopen we naar de Kathedraal die nu open is. Er wordt een dienst gehouden. We kijken even binnen en gaan dan weer. We halen bij de B&B onze rugzak op en schrijven wat in het gastenboek en een briefje bij de druiven, die we achterlaten.

Het begint te regenen als we de B&B verlaten. Voor we onder de paraplu de stad uitlopen, halen we nog wat pizzastukken. We passeren een kapel met ernaast een Lourdesgrot. Vervolgens gaan we over een snelweg heen. Het wordt droog als we een onverharde landweg in slaan. Het is volgens de borden de Via Appia en Via Traiana. Na een uur lopen staat er langs de route een 18e eeuwse stadspoort op de weg naar het verderop gelegen Terlizzi. De informatieborden die er bij staan zijn onleesbaar verweerd. Even later pauzeren we, gezeten op een steen. De zon schijnt en de fleece kan uit.

Net als de afgelopen dagen lopen we weer tussen de olijfbomen. Een auto komt ons tegemoet. Hij stopt en er stapt een man uit die ons vanuit de achterklep een paar kaki’s geeft. Met het fruit in de hand lopen we tot we een plekje vinden om te lunchen. We eten de kaki’s en de meegenomen pizzapunten. Verder lopend komen we langs een steengroeve en een menhir. Voor we Bitonto bereiken, pauzeren we nog een paar keer. We steken een verkeersweg over en lopen bij een begraafplaats de stad in. In het centrum zoeken we ons onderkomen. Daar aangekomen moeten we wachten tot er iemand komt die ons binnen laat. We zijn weer verrast door de smaakvol modern ingerichte ruimte.

Na een douche nemen we wat rust en gaan dan de stad in. Het is nu druk op het plein en in de straten. We gaan het ‘centro storico’ in en lopen naar de Kathedraal die vol in het licht staat. We wandelen door de schilderachtige straatjes en steegjes. Naast de Kathedraal gaan we om 20.30 uur een restaurant binnen en genieten vervolgens van een heerlijke maaltijd. Het is 23.30 uur als we terug zijn op de kamer.

Gelopen: Ruvo di Puglia – Bitonto 19,27 km