Sahagun El Burgo Ranero

Tussen 5.00 en 6.30 uur is bijna iedereen vertrokken. Ik ga voordat ik op weg ga ontbijten bij een bar vlak bij de herberg. Het is 7.30 uur als ik Sahagun uitloop. Ik passeer de camping en loop in anderhalf uur naar het punt waar gekozen kan worden tussen 2 routes. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk kies de zuidelijke variant die naar Bercianos del Real Camino gaat. In weer anderhalf uur ben ik daar en in de eerste bar die ik tegenkom bestel ik koffie met een broodje. De pauze duurt 45 minuten en dan ga ik in zonder onderbreking naar El Burgo Ranero. De weg er heen is saai en het is behoorkijk warm. Als ik het dorp binnen loop komt een man op de fiets naar me toe. Hij stelt zich voor als de priester van het dorp. Hij geeft wat aanwijzingen over de route, slaat een kruisteken en wenst me een Buen Camino. Bij de gemeentelijke herberg tref ik Toni en Louise. P7201024-1Er heeft zich al een redelijk grote groep verzameld voor de ingang van de herberg. Over een uur gaat de herberg pas open. Als ik zeg dat me dat niet aanstaat gaan we aan de overkant op een terras wat drinken. Louisa gaat op onderzoek uit en komt terug met de mededeling dat herberg La Laguna goed en betaalbaar is. We gaan er heen en schrijven ons in. Douchen, wassen en dan in de grote tuin een verslag schrijven. Vervolgens is het siësta tijd. Na een uur op bed ga ik het dorp in, maak wat foto’s en kijk in een bar de Tour. Met Toni en Louisa ga ik eten. Voor de eerste keer staan er artischocken op het menu. Het is erg goed. Na het eten  is het tijd om te gaan slapen.

Klik hier voor meer foto’s.