El Burgo Ranero Mansilla de las Mulas

Als laatste verlaat ik de albergue en ga eertst naar de bar. Een koffie en een broodje en dan op weg. Alleen loop ik door het saaie landschap. Zodra de zon wat kracht krijgt is het meteen warm. OLYMPUS DIGITAL CAMERANa tweeënhalf uur zonder te stoppen, ben ik in Reliegos. Aan het begin van dit boerendorp, dat voor een groot deel uit adobe bouwsels bestaat, zie ik onderaardse bouwwerken. Ik vermoed koele opslag van etenswaar en opslag van wijn. Bij de bar zijn Toni en Louisa al aangekomen. Ze zijn om 6.00 uur al vertrokken, anderhalf uur eerder dan ik. Terwijl ik aan de koffie zit gaan zij weer verder. Ik neem nog een limonade en ga vervolgens ook weer op weg voor de volgende anderhalf uur. Het is over 12.00 uur als ik Mansilla de las Mulas binnenloop. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet is inmiddels behoorlijk warm geworden. Als ik de poort van Albergue Le Jardin del Camino binnen ga zitten in de tuin Toni en Louisa al uit te rusten. Ik ga bij ze zitten en bestel een bier. Na een douche volgt een siësta. Ik schrijf wat en ga vervolgens het stadje verkennen. Het is nog te warm voor velen waardoor de straten nog leeg zijn. Op de Plaza del Grano ga ik in de schaduw zitten en maak een schets. Terug bij de herberg ga ik buiten zitten met een tinto verano, wijn met limonade, ijs en citroen. We eten gedrieën het pelgrimsmenu.

Klik hier voor de foto’s van de etappe.