Saint-Astier Mussidan

Om 8.00 uur heb ik ontbeten, de rugzak ingepakt en het chalet aan kant. Over de brug loop ik eerst naar het centrum om wat boodschappen te doen. Een half uur later ben ik op weg. Terwijl ik mijn eerste pauze heb komen er 3 pelgrims aanlopen. Het blijken 2 Nederlandse jongelui en een Fransman van mijn leeftijd te zijn. OLYMPUS DIGITAL CAMERADe jongen heet Jeroen en komt uit Denekamp, waar hij ook is gestart. De jongedame heet Bodine en komt uit Amsterdam. Zij is in Vézelay gestart, net als de Fransman. Hij komt van de zuidkant van Bretagne en heeft al meerdere keren de tocht gelopen. Ze lopen met zijn drieën ook naar Mussidan. Ze lopen verder terwijl ik nog even blijf zitten. Als ik verder loop en het dorp Neuvic-sur-l’Ilse bereik, zitten ze op me te wachten om samen koffie te gaan drinken. Dat doen we op het terras van de bar tegenover de kerk. Als ze weer verder gaan loop ik te zoeken naar een winkel die drinken verkoopt. Daarna loop ik het dorp uit via de D-44. Het gaat weer naar de andere kant van de rivier en daar gaat het verder langs de weg. Ik loop in gedichten en mis een afslag waardoor ik langs de weg D-3 blijf lopen. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn het volgende dorp St Louis-en L’Ilse pak ik de route weer op. Ik passeer een bar en wordt door een vrouw geroepen. Of ik ook vers water nodig heb? Dat heb ik. Ze vult mijn bidon en verteld dat de 3 anderen al langs zijn geweest. Als ik vervolgens doorloop naar Mussidan zit het 3-tal voor de refuge te wachten tot de mevrouw komt om ons binnen te laten. Om de beurt maken we gebruik van de enige douche. In café du centre eten we met zijn vieren een menu Pelerin. Terug in de refuge zit ik met Michel nog wat te praten en dan gaan we naar bed.

Klik hier voor de foto’s.