Périgeux Saint-Astier

Na het ontbijt neem ik afscheid van Sophie. Eerst loop ik naar de Cathedral voor een stempel. Deze blijkt nog dicht te zijn. Dan begin ik de stad uit te lopen. Bij een bar/tabac haal ik een stempel. Even later koop ik brood voor onderweg. Ik heb al 3 kilometer gelopen als ik aan de rand van de stad ben. Het gaat meteen fors omhoog. Ik rits de pijpen van mijn broek. De lucht is zomers blauw en het wordt al warm. Na een tijdje door de buitengebieden te hebben gelopen kom ik bij de Abdij van Chancelade. Een mooie romaanse kerk uit de 12e eeuw. Er is juist een begrafenisdienst gaande. Ik ga in de tuin op een bank zitten en drink en eet wat. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet gaat weer omhoog en weer naar gebeden naar Andrivaux. Door een bos kom ik via een mooi overgroeide weg in Gravelle. Daarna gaat het langs de rivier de l’Ilse en langs een mooi kanaal met begeleidende bomen. Vanuit Anesse loop ik naar de D-3. Ik moet 4 km langs deze verkeersweg lopen om in Saint-Astier te komen. Het is vervelend, warm en gevaarlijk. Bij de eerste bar die ik tegenkom in Saint-Astier bestel ik een bier. OLYMPUS DIGITAL CAMERAMet de jongeman naast me raak ik in gesprek. Hij is jeugdbegeleider maar zonder werk. Hij wil dolgraag werken en pakt alles aan. Soms een klus voor een paar dagen of weken. Ik heb met hem te doen. Ik zeg hem dag en loop naar de camping. Ik krijg er een chalet voor mijzelf. Na een douche en de was ga ik bij het campingrestaurant een pizza eten. En dan is deze warme dag voorbij.

Klik hier voor de foto’s.