San Gimignano – Abaddia Isola

Bij het ontbijt zit de hele familie weer aan tafel. Als ik na het ontbijt vertrek, wordt bij de deur nog een gebed voor de pelgrim uitgesproken. Ik loop naar de Dom waar ik om 7.00 uur heb afgesproken met de anderen. Gedrieën lopen we de stad uit. Als ik achterom kijk, is de spectaculaire skyline van de stad mooi beschenen door de zon. Ik maak er een foto van. Na een uur lopen staan we bij een afslag. Mijn route gaat rechtdoor en die van de anderen gaat rechtsaf. We nemen afscheid. En ieder gaat zijnsweegs. Om 10.00 uur ben ik in Colle Val d’ Elsa. Hier hebben de andere twee een slaapplaats gereserveerd. Na een koffie in een bar loop ik de stad in. Er is markt dus staat de hele stad vol met kramen en het is druk. Ik koop wat fruit en loop de stad uit. Via onverharde landwegen bereik ik Stove. Een klein plaatsje met een bar/restaurant/winkel. Het is rond 13.00 uur. Ik ga op het terras onder een olijfboom wat zitten eten. Als ik weer verder ga passeer ik een mooi kasteel dat een hotel bevat. Op een bospad kom ik een man en een vrouw tegen. Zij is Australische en hij Amerikaan die in Australië woont. Ze lopen drie weken vanaf Siena noordwaarts. Na een groet loop ik verder en ben rond 14.30 uur in Abaddia Isola. Er zitten twee mannen op een bank. Ik spreek ze aan. Het zijn Italianen die een weekje lopen. Ze wachten tot om 15.00 uur de herberg op en gaat. Ik ga bij ze zitten wachten. Als het zover is, delen we de kamer met zijn drieën. Later komt er nog een vierde bij. Na het douchen ga ik op zoek naar een wifi verbinding en vind het in dit gehucht niet. In de kerk van de abdij wordt een huwelijk ingezegend. Mensen in feestkleding verzamelen zich. Het paar komt met een oude Alfa Romeo Super Legere. Vanuit mijn kamerraam sla ik het gade. Er komt een man de ostello binnen met een tweewielkar achter zich aan. Het is een Fransman die alleen komt douchen en dan weer vertrekt. Hij wil ergens in zijn tent slapen. Om 19.30 uur komt er een maaltijd op tafel die een inmiddels binnengekomen vrouw als vrijwilliger heeft klaargemaakt. Het is Pancanella, een boerengerecht van oud brood in water gedompeld met allerlei groenten er door. Het smaakt goed. Ik ben de enige buitenlander van de vijf aan tafel dus gaat alles in het Italiaans. Ik krijg er weinig van mee. Om 21.00 is de maaltijd ten einde en trek ik mij terug. Voor ik ga slapen schrijf ik mijn verslag.