Skydra-Giannitsa

Het is droog wanneer ik om 8.00 uur Hotel Adonis achter me laat. Op de hoek van de straat koop ik een “Koffie to go” en loop Skydra uit. Ik moet eerst een stuk langs de weg lopen tot ik bij Kallipoli kom.

Bij de ingang van het dorp staat een standbeeld van ene Sophia. In het dorp is een bar waar ik op het terras tussen de dorpsoudsten koffie ga drinken. Vervolgens koop ik bij de supermarkt melk en loop dan naar het volgende dorp Palefito. In dit dorp staat een grote Grieks-orthodoxe kerk. Ook heeft het een levendig centrum.

Ik loop door naar het volgende dorp Kariotissa. De hoofdweg loopt dwars door dit lintdorp. Langs de weg zijn veel bars en café’s. Ik loop langs een bar en wordt aangesproken door een Engels sprekende man. De steeds terugkerende vraag ‘where are you from’ wordt ook hier weer gesteld. Ik word uitgenodigd om plaats te nemen en krijg van de man koffie aangeboden. De man kent Nederland een beetje omdat hij voor werk er een paar keer is geweest. We praten over meerdere zaken waaronder vissen. Hij gaat met zijn vriend, die naast hem zit, morgen vissen op het meer van Arnissa. We maken een foto en dan bedank ik voor de koffie en vertrek.

Langs de weg loop ik naar Giannitsa. In Melissi staat een bankje waarop ik nog even pauzeer voor de lunch. Dan loop ik de stad in en bereik Hotel Pella waar ik gisteren telefonisch een kamer heb gereserveerd. Ik meld me bij de balie en dan blijkt dat mijn reservering niet is vastgelegd en dat het hotel nu vol is. Ik heb ruim 28 kilometer gelopen en laat me niet zomaar wegsturen.

Men biedt uiteindelijk aan om mij naar een ander hotel te brengen. Hoewel het hotel buiten de stad ligt, ga ik toch maar accoord. Ik wordt naar hotel Kornilios gebracht zo’n 5/6 Km richting Pella. Het is een goed hotel maar ligt in de verlatenheid. Nadat ik me heb geïnstalleerd, bel ik met Mariette. Daarna ga ik bij de bar een bier drinken. Ik vraag de man van het hotel een maaltijd (Spaghetti Carbonara) voor me te bestellen. Even over 19.30 uur wordt dit gerecht in een aluminium bakje bezorgd. Na de maaltijd ga ik naar de kamer om nog wat te schrijven. Het was sinds weken weer eens een droge dag.

Gelopen 28.32 Km