St-Cyr-les-Colons Arcy-sur-Cure

Madame Jaquotte staat om 8.00 uur voor de deur om me uit te zwaaien. Ik dank haar hartelijk en ga op pad. Op een kruising sta ik even te kijken waar ik heen moet als ik word aangesproken door de gemeentelijke motormaaier. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHij wijst me de weg en praat vervolgens uitgebreid over de keer dat hij de tocht heeft gelopen. Ik dank hem en ga de goede kant op. Onder de snelweg door en dan het agrarisch gebied weer in. Cravant is een leuk historisch stadje. Groot genoeg om een café te hebben. Er staan wat stoelen buiten dus ga ik in de zon zitten en bestel koffie. Na een half uur loop ik onder de Porte d’ Orleans door het stadje uit. Een steile klim brengt me tussen de koolzaadvelden. Bij Acolay gaat de route de rivier de Cure over en gaat vervolgens door een bos. Ik ben om een 15.30 uur in Arcy-sur-Cure. Ik wacht een uur op het bankje bij de kerk. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk heb afgesproken dat ik hier word opgehaald. Ik word door de gastheer Marc Bachegard meegenomen naar het gehucht le Beugnon ca 4 km buiten Arcy. Het is een charmant plekje. Na een glas en een douche krijg ik een rondleiding door het dorpskerkje dat net is opgeknapt. Het geld voor de renovatie is bij elkaar gesprokkeld door o.a. “les amis de la chapelle”. De gastvrouw is inmiddels gaan sporten in Avallon. Als ze terugkomt eten we. Daarna ga ik slapen.

Klik hier voor de foto’s.