Collan – St-Cyr-les-Colons

Mijn idee is om naar Chablis te lopen en daar te ontbijten. Om 8.30 uur trek ik de duur achter me dicht. Ik klim het dal van Collan uit en loop weer tussen de velden. Na 5 kwartier lopen, beginnen de eerste wijnvelden van Chablis. Tijdens de afdaling naar de stad zie ik een grote waterpartij aan de rand van de stad. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk denk dat het zo hoort maar als ik dichterbij kom zie ik de oorzaak. De Serein, de rivier die langs de stad loopt, is buiten zijn oevers getreden. De regen van de afgelopen dagen heeft zich in de Serein verzameld en heeft vannacht als een vloedgolf de noordkant van de stad onder water gezet. Ik beraad me, net als gisteren doorwaden, of 3 a 4 km omlopen en de stad van de westkant binnen gaan. Ik kies voor het laatste en loop langs een rondweg die over de rivier gaat. In de stad blijkt het centrum geheel door een markt te zijn bezet. Het is inmiddels elf uur geweest en mijn ontbijt wordt een vroege lunch. Aan de markt is bij het café Chablisienne een terras. Bij de bakker heb ik taartjes en broodjes gekocht. Met een Grand Café er bij smaakt dat prima. Tot slot bestel ik een glas Chablis in Chablis. In zuidelijke richting loop ik de stad uit. Via Courgis en Prehy-la-Chapelle kom ik rond 15.30 uur in Saint-Cyr-les-Colons. De gemeente heeft hier een Gîte d’Etappe. Op de deur staat dat ik me een paar straten verder moet melden. Als ik daar ben staat er een bericht dat de Gîte open is en dat ik maar binnen moet gaan. OLYMPUS DIGITAL CAMERADat doe ik en ik maak het me makkelijk. Alles aanwezig zelfs ingrediënten voor een maaltijd. Even later sta ik pasta klaar te maken. Als de mevrouw van de gemeente komt maak ik haar complimenten en zeg dat er een ding ontbreekt. Ze kijkt verschrikt. Ik zeg “une verre de vin” en 5 minuten later komt ze wijn brengen. In het gastenboek zie ik dat Eric hier ook is geweest. Ik stuur hem een mail. Dan was ik af en zet Rootsparadise op. Na wat schrijven en lezen slaap ik direct.

Bekijk hier meer foto’s van deze etappe.