Ervy-le-Châtel Collan

Voordat de meneer van de parochie de sleutel komt halen, ben ik al wezen ontbijten en heb ik al wat boodschappen gedaan. De zon schijnt en dus ga ik welgemoed op pad. Nadat ik een klein uur door een bos heb gelopen kom ik in Mesnil. Het is al zo warm dat ik een trui uittrek. Als ik daarna verder wil lopen kom ik voor een verrassing te staan. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOmdat een riviertje al het water van de afgelopen dagen niet kan verwerken staat de alles onder water, ook de weg. Borden geven aan dat er geen verkeer door kan. Op de kaart is er geen alternatief te vinden zonder dat je kilometers om moet rijden. De enige optie is doorwaden. Ik trek schoenen, sokken en broek uit. Hang alles aan mijn rugzak en begin het water in te lopen. Ik kan niet zien waar ik mijn voeten zet dus ga ik voorzichtig te werk. Eén onverwachte beweging en ik lig in het water. Met de rugzak op is het wat lastiger om in balans te blijven. Het lukt me om aan de overkant te komen. Ik ben opgelucht. Ik trek alles weer aan en ga verder lopen. Mijn plan is om in Roffey te overnachten. Als ik bel krijg ik de volgende tegenvaller te verwerken. Er is geen plaats in Roffey. Ik zoek de volgende plaats waar je kunt overnachten. Dat is 11 kilometer verder in Collan. Dichterbij zou uitkomen in Flogny. Dan zou de etappe 10 kilometer worden. Dat is wel erg kort. Er zit niets anders op dan doorlopen naar Collan. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk ben behoorlijk uitgeput als ik na 31 km lopen aankom. Na een douche voel ik me beter en doe ik de was. Dan ga ik aan de maaltijd, die bestaat uit stokbrood met sardientjes in olijfolie en melk. Dit was bedoeld als lunch. Maar omdat er in Collan geen winkel, café of restaurant is, wordt het mijn diner. Na wat schrijven en lezen ga ik slapen.

Klik hier voor de foto’s.