Fôret Chenu Ervy-le-Châtel

Ik zeg Liliane dag en ga op pad. Het wordt weer een natte dag. Van mist, miezer, motregen en regen. De landelijke paden zijn redelijk te lopen. In het bos is het zo slecht dat het niet  opschiet. OLYMPUS DIGITAL CAMERAElke stap moet met toewijding worden gezet om niet uit te glijden of in een plas te stappen. Na 3 uur lopen heb ik nog geen levend wezen gezien. Dan tref ik een man, die in het bos de takken aan het verbranden is die zijn blijven liggen, nadat er bomen zijn gekapt. Hij vertelt me dat hij dat juist nu doet omdat er nu geen gevaar is voor bosbranden. Hij zegt ook dat de plassen op het pad wel 25 cm diep zijn. Ik denk: doe er wat aan en laat die takken maar liggen. Ik loop behoedzaam verder. Het is 13.30 uur als ik in Ervy-le-Châtel arriveer. Ik wil bij de parochie aankloppen voor een slaapplaats. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOmdat de beheerder op vakantie is ga ik naar het toeristenbureau. De juffrouw achter de balie belt een nummer en even later word ik opgehaald en naar een kamer gebracht. Goed en gratis. Als ik me heb geïnstalleerd ga ik in het café zitten. Ze hebben wifi zodat ik blog en mail kan bijwerken. De tv staat aan en ik zie dat in de Nièvre (Nevers e.o.) zware overstromingen worden gemeld. Om 17.30 uur wordt de tv op de paardenraces gezet en de gokkers stromen binnen. Als het zover is ga ik aan de overkant van de straat in het restaurant wat eten.

Klik hier voor meer foto’s van deze dag.