Trépail – Châlons-en-Champagne

Als het licht wordt kruip ik mijn tentje uit. Als alles is ingepakt loop ik door het dorp en verlaat het richting Ambonnay. Het is weer een glooiende zee van champagne wijngaarden. De zon klimt hoger en het wordt al snel warmer. Ik doe mijn jas uit en hang mijn zonnepaneeltje aan de rugzak. Vannacht geen stroom gehad om alles op te laden. Ik ga door en bereik het volgende dorp Conde sur Marne. Daar ga ik het pad op dat langs het Marnekanaal loopt. Als men dit pad zou kunnen blijven volgen, bereik je Chalons. Bij de sluis van Vraux ga ik het kanaal over en loop naar Vraux aan de D1. Het dorp heeft weinig te bieden en ik loop langs de D1 naar Juvigny. Daar staat een grote kerk die open is. Ik ga naar binnen en neem plaats. Er is niemand en het is fijn om even in rust en stilte te zijn. Ik verlaat de kerk na een half uur en blijf de weg verder volgen. Een groot gedeelte loop ik op een landweg naast de weg. Nadat ik onder een snelweg door ben gekomen, besluit ik weer naar het kanaal te gaan. Nog 5 kilometer over een fietspad dan ben ik in Chalons. Eerst ga ik naar de kathedraal en vraag daar of er een opvang is voor pelgrims. Ik wordt door gestuurd naar het OdT. Daar weet men ook niet beter dan me naar de Notre Dame te sturen. Ik passeer het plein voor het Hotel de Ville. Op een podium speelt een blaasorkest. Bij de Notre Dame is het ontvangstkantoortje leeg. Ik loop terug naar het OdT. Uiteindelijk kom ik bij een jeugdherberg terecht. Die zou vol zijn maar er is niemand. Ik word binnen gelaten door Guido, een Belgische fietser. Als ik ben geïnstalleerd loop ik nog even door de stad.