Châlons-en-Champagne – la Chaussée-sur-Marne

Samen met Guido zit ik in de eetzaal. We hebben nog lol omdat “complet” op de deur staat. We zijn de enige gasten. Koffie kunnen we zetten en brood dat we nog hebben kunnen we eten. Guido vertrekt als eerste op zijn fiets en dan vertrek ik ook. Ik heb besloten de route langs de Marne te lopen omdat er wat dorpjes aan liggen waardoor de lengte wat flexibeler is. Ik wil vandaag niet te lang lopen want het wordt warm. Vlak voor de Marne zie ik nog een bakker en koop nog een broodje om het ontbijt af te maken. Dan loop ik over de oever van de Marne over bospaden. Na ruim drie uur lopen waarbij ik af en toe een stuk afsnijd, ben ik in St. Germaine la Ville. Bij de bakker haal ik een frambozentaartje en loop verder. De volgende plaats is Pogny. In de gids wordt een supermarkt aangegeven. Als ik er ben, zijn ze gesloten. Het is middagpauze. Doorlopen dan maar weer. Ik volg nu de asfaltweg naar La Chaussée-sur-Marne. Rond 14.30 uur ga ik in het centrum op een bankje zitten. In de gids staan vijf adressen om te overnachten. Ik maak me geen zorgen. Mijn water is op daarom spreek ik iemand aan en vraag om water en geef hem mijn flesje. Komt hij met een anderhalve liter fles terug. Ik bedank hem en vraag hoe laat het hotel open gaat. Niet voor november want ze hebben brand gehad. Ik bel dan met de adressen. Ze reageren niet. Bij de Mairie is een aardige vrouw die even rondbelt en even later heb ik een heel huis tot mijn beschikking. Bij de bakker haal ik een Croque Monsieur die ik opwarm in de magnetron. Dan doe ik de was in de machine en zet de tv aan. Even ontspannen plaatjes kijken.