Troia-Foggia

Nadat ik ben opgestaan en me heb aangekleed, komt op de afgesproken tijd van 7.30 uur moeder het ontbijt brengen. Echt brood, gekookte eieren, kaas en yoghurt en zoete koekjes. Ik eet wat ik kan en stop nog wat in de rugzak voor onderweg. Ik schrijf nog even een dankwoordje in het schrift en ga dan op pad.

Het is 8.15 uur als ik de stad uitloop. De route uit de gids gaat rechtstreeks naar het Santuario d’Incoronata en laat de wat grotere plaats Foggia links liggen. Morgen wil ik weer een rustdag nemen en dat doe ik het liefst in een grotere plaats. Dus besluit ik van de route af te wijken en loop naar Foggia. Het landschap waar ik door loop is net zo vlak als Nederland. Het grootste stuk loop ik langs de Strada Provinciale (SP 126). Om de 2 uur stop ik voor een pauze en bereik zo rond 13.00 uur de rondweg van Foggia. In een bar bij een benzinepomp ga ik pauzeren. Er liggen aantrekkelijke pizza-stukken in de vitrine en daar neem ik er een van, bij wijze van lunch.

Op Booking zoek en vind ik een kamer die ik voor 2 nachten reserveer. Na de pauze is het nog 5 kwartier lopen naar het centrum waar ik het gereserveerde adres opzoek. Een aardige jongeman brengt me naar de kamer. Ik stap meteen onder de douche. Opgefrist maak ik mijn eerste rondje in de buurt. Dit is helemaal wat mij aanstaat. Ik zit in het historisch centrum, in een volkse buurt. Ik ben getuige van een begrafenis. Ik zie een rij zwarte mensen in de rij staan voor werk. Hier speelt het leven zich af.

Als ik terug ben in de kamer, installeer ik internet op de telefoon. Daarna zoek ik de pizzeria, die de jongen die mij ontving heeft aanbevolen. Een antipasta della casa en een pizza napolitana zijn heerlijk en meer genoeg. Als ik terugloop is het drukker op straat. Onder de markt overkapping (lijkt op het plan voor de Apeldoornse markt) zitten jongelui bij elkaar. De markt wordt hier al 10 jaar niet meer gehouden. Ik ga naar de kamer met een fijn idee dat ik morgen hier nog zal zijn.

Gelopen: Troia – Foggia 23.65 km