Rustdag in Foggia

De dag begint wat later. Mijn onderkomen is niet ver van de Kathedraal dus ga ik daar als eerste heen. De huidige barokke kerk, die zich mooi voegt in de stedelijke structuur, dateert uit 1731. De oorspronkelijke Romaanse kerk was in 1170 gebouwd maar werd door aardbeving verwoest. De huidige witte toren is dominant. Binnen is de weelderige barok met een paar mooie schilderijen.

Vervolgens loop ik via een chique straat naar het Piazza Umberto Giordano. De componist waar dit plein aan gewijd is en wiens naam het draagt bevat een prachtige beeldengroep. In het midden de componist zelf en eromheen beelden uit de diverse opera’s die hij heeft geschreven. Als ik doorloop kom ik bij een rotonde met fontein en daarachter een colonnade die de toegang vormt tot een park. Ik loop er in en ga even op een bank zitten. Als ik het park weer verlaat, gaat het over een brede bomenlaan richting station. Ik koop een ijsje bij een bakker. Door een wijk met hoofdzakelijk buitenlandse winkeltjes en barretjes, loop ik terug naar het centrum. Bij de kerk San Giovanni Battista ga ik op een bank zitten en maak een schetsje. Daarna ga ik terug naar de kamer. Het bevalt me hier zo, dat ik een nacht extra reserveer.

Als eind van de middag het leven weer op gang komt, verzamelen zich groepjes jongelui onder de marktoverkapping tegenover mijn kamer. Het ziet er gezellig uit. Als ik naar het Museo Civico wil, blijkt dat aanmelden via internet nodig is. Dat doe ik niet en loop naar een ander deel van het centrum. Daar zoek ik een plek om te eten.