2de dag in Foggia

Vannacht is het gaan regenen. Vanuit mijn kamer, die enkel hoog geplaatste ondoorzichtige ramen heeft, was het niet te merken. Toen ik naar buiten stapte was ik verrast. Maar de stad komt na de regen wel weer tot leven.

Ik loop weer naar het plein van Giordano waaraan de kerk Gesu e Maria staat. Er wordt een mis opgedragen. Ik ga er een deel van bijwonen. Aansluitend ga ik bij Caffè Duetto koffie drinken. Terwijl ik onder een luifel aan de koffie zit, begint de regen weer. Als het wat minder hard regent loop ik naar mijn kamer. Ik lunch met wat nog voorhanden is en kijk ondertussen naar het Coronanieuws. Over de gisteren door de regering uitgevaardigde strengere maatregelen komt de één na de andere parlementariër de noodzaak uitleggen. Ik versta het niet maar snap het een beetje. Om 14,00 uur loop ik naar een supermarktje om wat voor morgen onderweg te halen. Zoals iedere stad ziet ook Foggia er zonder mensen op straat vanwege de regen, troosteloos uit. In de winkel is het ook stil, dus ben ik snel klaar.

Weer op de kamer houdt ik me bezig met lezen in de gids. Morgen ga ik verder richting het Santuario Dell Incoronata. In het begin van de avond is het droog en de lucht geklaard. Ik haal bij dezelfde zaak als gisteren wat pizzamoten en eet op de kamer.