Verrès – Pont Saint Martin

Het Zwitsers stel en het Franse koppel zijn al weg als ik om kwart voor acht vertrek. Op mijn gemak loop ik langs de rivier. Het is een korte etappe dus doe ik kalm aan. Na een klein uur ben ik bij de eerste oude dorpjes. Er staat een historische wijnpers onder een afdak. Deze is uit midden 19e eeuw. In het volgende dorp staan de huizen zo dicht op elkaar dat er nauwelijks een auto door kan. Vervolgens kom ik in de hoofdplaats Arnad. Er staat een mooie kerk. Ik wil even naar binnen maar de deur is op slot. Ik besluit omhoog te lopen want daar staat een restant van een burgt. Waarschijnlijk ooit het middelpunt waar het dorp omheen is gegroeid. Het dorp ziet er schilderachtig uit. Dan daal ik weer af en loop onder de hoofdweg, onder de snelweg en onder het spoor door naar de rivier. Met een mooie oude boogbrug steek ik de rivier over. Even verder zit in een struik doodstil een slang. Twee jonge vrouwen staan opgewonden te kijken. Ik maak een foto van de slang en loop verder naaar Hône. Al van afstand is de markante “Forte de Bard” te zien. Het markeert het einde van het Aostadal. Ik koop bij een Alimentation wat voor de lunch. Dan komt het Spaanse stel aanlopen. We praten even. Op een bankje eet ik de banaan die ik net gekocht heb. Aan de voet van het fort steek ik een brug over. Door de middeleeuwse straat loop ik omhoog. Boven staan de kerk en het gemeentehuis. De kerk is hier wel open. Ik ga even naar binnen. Dan volgt ren steile afdaling. Als ik die heb gehad begint het te regenen. Ik pak de rugzak en mezelf in en loop verder. Voor Donnas is een stuk van een Romeinse weg te zien inclusief een uitgehouwen boog. Aansluitend loop ik door een straat met mooie historische panden en kom uit in Donnas. Het is harder gaan regenen. Ik schuil eerst in een bushokje en daarna in een bar met koffie. Ik loop als het droger wordt naar Pont Saint Martin. Als het weer begint ga ik weer een bar in. Rond halfdrie ben ik bij de Villa Antica. Ik ben nog maar net geïnstalleerd of ik hoor de stemmen van Liesbeth en Frus. We wisten niet van elkaar dat we hier zouden overnachten. We gaan samen eten bij het station in een Aziatisch-Italiaans restaurant. Na het eten wandelen we naar het centrum op zoek naar een pin-automaat. Daarna gaan we terug naar ons onderkomen.