Pont Saint Martin – Ivrea

Vandaag verlaat ik het Val d’Aosta en ga aan de regio Piemonte beginnen. Ik laat de hoge bergen achter me. Maar eerst neem ik op de hoek van de straat nog een koffie en een chocoladebroodje bij wijze van ontbijt. Dan volg ik de Via Nazionale tot bij Airale. Daar verlaat ik de hoofdweg en loop een pad dat uitkomt op een camping Mombarone. Mijn vriend Gerard had het bij vertrek al aangekondigd. Hij heeft hier een keer gestaan met de caravan. Ik stuur hem een bericht en loop verder door de wijnvelden. Ik kom de groep van 5 Italianen weer tegen. Het is inmiddels warm geworden dus doe ik de pijpen van de broek. Nadat ik wat kleine dorpjes ben gepasseerd kom ik in Settimo Vittone. Bij de erg grote kerk stopt een auto naast me. De vrouw achter het stuur vraagt of ik het historisch centrum al heb bekeken. Ik zeg braaf: ja. Ik ben geen toerist. Bij de supermarkt koop ik e.e.a. voor de lunch. Ik loop weer een stuk langs de hoofdweg tot ik kan afslaan naar Montestrutto. Na dit dorp is er een mooi landschap met veel wijnranken die op een soort pergola’s groeien. Na een tijdje kom ik bij een kerk. Op een bank ik de schaduw van de kerk eet ik een appel. Dan komen Liesbeth en Frus voorbij lopen Ik roep ze en dan zitten we gedrieën op de bank. Samen lopen we verder naar Borgofranco d’Ivrea. Ik maak wat foto’s en raak daardoor wat achterop. In het volgende dorp zie ik ze niet meer en loop alleen verder. Ik klim omhoog tot bij een meer. Het landschap is hier mooi en afwisselend. Op een berg staat een groot kasteel. Bij een picknick plaats stop ik om te lunchen. Na de lunch ben ik snel afgedaald naar Ivrea. In het centrum bekijk ik de burcht en de Dom. Daarna loop ik langs de rivier en over de brug naar mijn slaapplaats. Deze ligt in een wijk die is gebouwd op het oude Olivetti terrein. Ik herken de architectuur uit de 80er jaren. De naam Olivetti betekent hier veel. Er is zelfs een museum aan Olivetti gewijd. In een appartementen gebouw krijg ik een kamer en kan de keuken gebruiken. Bij de super haal ik wat ingrediënten en maak een pastamaaltijd klaar. Daarna lees en schrijf ik nog wat en ga slapen.