Vevi-Arnissa

Door het uur tijdsverschil is het een uur later licht. Het is nog donker als ik op sta. Er wordt een uitgebreid ontbijt op tafel gezet. Na het ontbijt is het licht geworden. Ik bedank de gastheer voor zijn diensten en vertrek.

Het is droog tot ik omhoog het dorp uitloop. In ruim twee uur loop ik over de heuvels naar Kelli. In een bar waar ik ga koffie drinken brandt de kachel. Men zegt dat er in Kelli (1000m hoog) morgen sneeuw voorspeld is. Ik vervolg mijn weg onder de paraplu. Ik loop kilometers door ruige onherbergzame bergen. Rond het middaguur wordt de regen minder.

Een eerste blik op het Meer van Arnissa verschijnt. Het gaat nu gestaag dalend, soms met wel 10%. Om 13.00 uur pauzeer ik voor de lunch op een rots met zicht op het meer. De zon breekt af en toe door. Na de lunch daal ik verder. Hoe lager ik kom hoe warmer het wordt. Nadat ik me door een ondoordringbaar overgroeid pad heb geworsteld en een spoor ben overgestoken, kom ik in een fruitteelt gebied aan de oever van het meer.

Ik loop door hectares appel- en kersenboomgaarden. Het lijkt de Betuwe wel. Ik raap een appel van de grond, schil hem en eet hem. Lekker sappig en goed van smaak. Rond 15.30 uur bereik ik Arnissa en ga op zoek naar mijn onderkomen.

Als ik het heb gevonden, word ik binnengelaten door de jongeman die ik gisteren aan de telefoon had. Hij is musicus en doceert op een muziekschool. Hij brengt me naar de kamer. Nadat ik heb gedoucht, ga ik in het dorp naar een bar. Ik bestel een bier en ga op een bank zitten schrijven. Ik vraag de barman waar ik het beste kan gaan eten. Hij adviseert restaurant “the Lake”. Helaas blijkt het gesloten te zijn. Ik loop terug en ga bij een fastfood restaurant binnen en bestel giros. Na het eten loop ik terug naar de kamer.

Gelopen 27.84 Km.