Bitola-Niki-Vevi

Het is 7.30 uur als ik de kamerdeur achter me dicht trek. De hele nacht heeft het geregend maar als ik buiten kom is het droog. Ik loop de nog lege hoofdstraat uit naar het zuiden.

In het park waar ik doorloop staan de bomen al in herfsttooi. Na het park sla ik een weggetje in dat langs een begraafplaats loopt en uitkomt bij het Heraclea. Een groot deel van een Romeinse stad is hier opgegraven. Gisteren zag ik al e.e.a. in het museum. Om de hele site staat een hek. Voor een bezoek wordt entree geheven. Als ik uitleg dat ik alleen even wat foto’s wil maken mag ik naar binnen. Dan loop ik verder en kom op de weg die de stad uit loopt.

Het begint te regenen. Gelukkig zijn het maar buien en is het snel weer droog. Na 3 uur lopen pauzeer ik in een abri van de bus. Het is duidelijk agrarisch gebied waar ik doorloop. Fruit en maïs zijn de hoofdzaak hier. Na 12.00 uur sla ik een kaarsrechte landweg in. De landerijen zijn zo vlak als in Nederland. Op een omgevallen boomstam ga ik zitten om te pauzeren voor de lunch.

Tegen 13.30 uur ben ik bij de grens. Na de nodige formaliteiten mag ik Griekenland in. Ik loop naar Niki. Dit blijkt een dood dorp te zijn. Ik bel de hotel eigenaar in Vevi en vraag of hij me wil komen halen. Zo ben ik na een half uur in het hotel. Op de kamer ga ik douchen. Daarna ga ik naar beneden en tref de baas.

We bespreken de mogelijkheden voor het vervolg. Hij weet een plek in Arnissa en belt er heen. En er blijkt morgen een plaats voor mij te zijn. Ik betaal voor één nacht het Little Hotel waar ik nu ben en ga dan naar het centrum van Vevi. Op het aanbevolen adres ga ik naar binnen. Het is een rommelige, slecht verlichte ruimte. De kachel in het midden brandt. Ik ga zitten en bestel souvlaki. De kok en de baas van de zaak schuift bij me aan tafel, hij spreekt Duits.

Met een zelfgemaakte Ouzo erbij, praten we over zijn werk in Duitsland en meer. Na een handdruk verlaat ik het gebouw. Om 22.30 uur ben ik weer op de kamer.

Gelopen 20,8 Km