2e Dag in Bitola

De dag begint weer met een ontbijt in het hotel restaurant. Terug op de kamer verdiep ik me in het vervolg van de tocht. De gids geeft geen overnachtingsmogelijkheden voor de komende dagen. Ik vind op booking.com een klein hotel vlak bij de route in Vevi. Ik bel op en reserveer rechtstreeks bij de eigenaar voor de komende nachten.

Morgen loop ik dus 24 km naar de Griekse grens en ga dan met een taxi naar het hotel in Vevi. De eigenaar biedt hulp aan mocht ik bij de grens niet verder komen. Het is 12.30 uur als ik het geregeld heb. Dan ga ik naar het Nationaal museum dat niet ver van mijn hotel is. Er is veel te zien van Romeinse opgegraven op de archeologische site Heracleia even te zuiden van Bitola. Maar ook is er kennis te nemen van recentere geschiedenis. Veel strijd en oorlog tussen partisanen en fascisten, maar ook de twee wereldoorlogen zijn te zien a.d.h. van historische foto’s. Tito komt als held uit de strijd. Er is een aparte ruimte ingericht voor Kemal Ataturk en zijn rol op de Balkan. Ook hij wordt als held gezien.

Een aparte kamer bevat bustes van hier bekende personen waaronder Nicola Tesla. Tot slot bekijk ik de zaal waarin 17e tot 19e eeuwse iconen hangen. Ik verlaat het museum en loop weer de stad in. Bij supermarkt Vero foerageer ik voor morgen en dan ga ik naar de kamer. De receptie belt of ik wil komen om te betalen want het systeem ligt er uit. Ik doe dat en ga daarna op de kamer wat eten en lezen. Tegen etenstijd (ca. 19.00 uur) ga ik langs de receptie. Het is alsnog gelukt om een rekening uit het systeem te krijgen. Vervolgens loop ik naar het restaurant Milennium waar ik de eerste avond ook goed heb gegeten.

Ik bestel gevulde Champions en weer Spaghetti Carbonara. Een tafel verder nemen twee vrouwen plaats. Ik meen van afstand te horen dat ze Nederlands spreken. Maar als ik ze aanspreek, blijken het vandaag aangekomen Deense verpleegsters te zijn. Ze zijn hier om verpleegsters op te leiden. Ik reken af en ga vervolgens naar de kamer

Gelopen 4,4 Km