Via Francigena del Sud

Sinds de laatste buitenlandse tocht zijn alweer meer dan twee jaar verstreken. Dat betekent geenszins dat ik niet heb gelopen. De lange-afstand-wandelingen (LAW) en de Streekpaden (SP) van Nederland zijn allemaal erg de moeite waard. Omdat ik niet te ver van huis wilde zijn als mijn huis zou worden verkocht, heb ik een groot deel van deze Nederlandse routes gelopen. Nu de verhuisactiviteiten achter de rug zijn, kan ik weer in het buitenland gaan lopen.

De laatste buitenlandse tocht die ik in 2018 liep, was de Via Francigena van Canterbury naar Rome. Voor sommigen van de middeleeuwse Pelgrims was Rome niet het einddoel. Zij gingen door naar het zuiden van Italië om daar in Bari of Brindisi op de boot te stappen met de bedoeling op een bedevaart te gaan naar Jeruzalem.

De tocht die ik vanaf 15 september wil gaan lopen, is de Via Francigena Sud van Rome naar Bari zoals Ben Teunissen die heeft beschreven. Ik verwacht de 510 km in ruim een maand te lopen. Zoals gebruikelijk op eerdere tochten, zal ik er weer verslag van doen op deze website, zodat iedereen mij kan volgen en kan reageren.