Villeneuve – la Pelouse

Om 7.30 uur stap ik in Villeneuve uit de bus. Nadat ik bij de bakker pain au chocolat heb gehaald loop ik via de met vlaggen behangen hoofdstraat naar de kerk, het startpunt van de etappe van vandaag. Als de de stad achter me heb gelaten, kom ik in aan de voet van een berg in een natuurgebied. Op een splitsing geven de gele aanduidingen rechtsaf en mijn route linksaf aan. Ik volg mijn route. Dat had ik beter niet kunnen doen. Het pad wordt onbegaanbaar. Ik moet terug. Ik had toch de gele bordjes moeten volgen. Als ik dat doe kom ik uit in het dorp Roche. Er is een café waar ik koffie bestel. Ondertussen wil ik een slaapplaats reserveren gezien de ervaring van gisteren. Ik bel de nodige adressen maar zonder succes. Bij het verlaten van het café spreekt een man op het terras me aan. Ook een pelgrim. Ik vraag waar hij overnacht. In een klooster. Ik bel als ik onderweg ben en reserveer een kamer. Op dat moment kom ik een Nederlands echtpaar tegen. Ze lopen met een soort kar voor de bagage en willen ook naar Rome. Ze hebben in hetzelfde klooster een kamer besproken. We lopen samen naar Aigle. Daar moet hij vanwege de kar een andere route kiezen. Als ik daarna verder loop kom ik een jongemab met een hele grote rugzak tegen. Er blijkt een Parapente in te zitten. Ik loop een stuk met hem op. Hij vertelt dat hij hier naar een plek zoekt om te gaan vliegen. Als we afscheid hebben genomen loop ik door Aigle naar het Chateau d’Aigle. De route gaat daarna een berg over. Ik loop er omheen. Door de landbouwvelden en fruitboomgaarden kom ik terwijl het is gaan regenen aan in Bex. Ik koop er wat fruit en wat drinken en loop dan het laatste stuk naar La Pelouse, een nonnenklooster. Het is 16.30 uur als ik er aankom. Een vriendelijke non brengt me naar de kamer. Na een weldadige douche ga ik de maaltijd gebruiken en tref daar het Nederlandse stel weer. In de koffiekamer schrijf ik mijn verhaal en ga slapen.\